• Stichting
  Alles over de Stichting "Boeken Steunen Mensen"
 • Beurzen
  Wij organiseren NL's grootste Boeken- en Platenbeurzen
 • Doelen
  Wij steunen particuliere ontwikkelingsprojecten
 • Inleveren
  U kunt bij ons tweedehands boeken, platen en CD's inleveren

Weer een record bedrag

9-1-2019

WEER EEN RECORD BEDRAG

Update: Na de telling van al het kleingeld bleek dat de opbrengst nog hoger was dan aanvankelijk gedacht. Er stond uiteindelijk 85.000 euro op de teller!

De 33e editie van de Boeken- en Patenbeurs van stichting Boeken Steunen Mensen heeft een recordbedrag van 83.000 euro opgebracht. Vorig jaar was het al kassa met 77.000 euro, de hoogste opbrengst tot dan toe.

Duizenden bezoekers uit het hele land, van Zuid-Limburg tot Groningen, snuffelden afgelopen weekeinde tussen de meer dan 120.000 boeken en platen die in het Blariacumcollege in grote rekken en op tafels waren uitgestald. Onder hen deze keer ook opvallend veel kinderen. Dat was echter niet de reden dat op de kinderboekenafdeling de series van Arendsoog en Puk & Muk in een mum van tijd uitverkocht waren. De boeken van deze jeugdhelden uit de jaren 60 en 70 werden voornamelijk gekocht door zestigplussers die hun verzameling wilden completeren. Het gros van de boeken ging voor een prikje van de hand, variërend van een paar euro tot enkele tientjes. Hét topstuk van de beurs, de ‘Atlas van Nederland en zijne overzeesche bezittingen’ uit 1870, leverde 350 euro op. Onbetaalbaar was de reactie van een Iranees gezin, dat tussen de stapels lectuur een boek in het Arabisch uit zijn vaderland aantrof.

Op de eveneens drukbezochte platenafdeling werd de eerste persing van de elpee ”Barrett” van Sid Barrett niet verkocht. Er was wel veel belangstelling, maar de vraagprijs van 175 euro bleek te hoog en omdat er geen korting werd gegeven (de elpee is bij handelaren het dubbele waard van onze vraagprijs) is de uiteindelijke koop niet doorgegaan. Tijdens de verkoopbeurs van 2020 zal de elpee weer te koop worden aangeboden.

Wel is de nog steeds veel gezochte en in een kleine oplage uitgebrachte elpee van Cuby + Blizzards  ‘Afscheidsconcert’ (opgenomen tijdens het VARA tv-programma Nederpopzien op 15 januari 1974) verkocht voor onze vraagprijs van 75 euro.

Veel belangstelling was er ook voor Venlose carnavalsplaten van Jocus uit de vinyltijd. Daarnaast gingen platenspelers, radio’s, bandrecorders en andere audioapparaten van veertig jaar en ouder als warme broodjes over de toonbank. Bladmuziek bleek eveneens populair; de opbrengst was maar liefst vijftig procent hoger dan vorig jaar.

Stichting Vincentius Venlo en Rotary Venlo Maas en Peel kunnen samen met de ruim tweehonderd vrijwilligers weer terugkijken op een geslaagde editie. De opbrengst van de grootste niet-commerciële boeken- en platenbeurs van Nederland wordt volledig besteed aan goede doelen. Ditmaal gaat het geld naar hulpprojecten in Malawi, Peru, Rio de Janeiro en Sri Lanka.

NieuwsStichting "Boeken Steunen Mensen"
Secretariaat Boekenderhofweg 20,
5925 NE Venlo

Email:  boekenbeursvenlo@gmail.com
Telefonische bereikbaarheid: 077-473 80 60

RSIN: 8025.72.376

© Copyright 2019 by Stichting "Boeken Steunen Mensen" | Powered by CLIM.nl