• Stichting
  Alles over de Stichting "Boeken Steunen Mensen"
 • Beurzen
  Wij organiseren NL's grootste Boeken- en Platenbeurzen
 • Doelen
  Wij steunen particuliere ontwikkelingsprojecten
 • Inleveren
  U kunt bij ons tweedehands boeken, platen en CD's inleveren

Uitreiking Cheques

25-4-2019

Na een zeer geslaagde boekenbeurs in Venlo-Blerick heeft de Stichting  Boeken Steunen Mensen afgelopen maand de cheques voor de goede doelen uitgereikt. € 60.000,00 werd uitgedeeld aan 4 goede doelen.

De Stichting Nazareth Foundation in Malawi. Deze initieert en ondersteunt projecten die het leven van de bewoners en omliggende dorpen verbetert.

De Stichting Kinderen van de Zon in Peru. Die streeft ernaar om de levensomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden van kansarme wijk- en straatkinderen, jongeren en hun moeders te verbeteren.

De Stichting Sint Martinus die in Rio de Janeiro een straatkinderenproject runt.

De Stichting Ruwani wil in Sri Lanka de levensomstandigheden voor kinderen en jongeren met een beperking verbeteren.

Wereldwijd heeft de Boekenbeurs de afgelopen jaren al meer dan € 1.000.000,00 kunnen uitdelen aan projecten over de hele wereld.

Geert Hendrikx, secretaris van de Stichting is met name trots op de vele vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. “De boekenbeurs is het slot evenement van een jaarlijkse verzamel cyclus van tweedehands boeken, platen, cd’s, afspeelapparatuur en speelgoed. Via een regionaal netwerk van inleveradressen worden zo tienduizenden boeken en platen verzameld. Grote partijen worden zelfs thuis bij de mensen of instanties opgehaald.  Eigenlijk zijn we een hele grote goede doelen recycling fabriek van tweedehands boeken en platen. Duurzaam en ook nog goed voor het milieu”. Twee keer per week inspecteren en rubriceren zo’n 40 selecteurs in de loods van de voormalige drukkerij van de paters in Steyl de binnengekomen spullen. Vervolgens word alles gesorteerd en opgeslagen voor de nieuwe Boeken en Platenbeurs op 3, 4 en 5 januari 2020. Tot augustus kunnen er nog aanvragen voor donaties worden ingediend.

NieuwsStichting "Boeken Steunen Mensen"
Secretariaat Boekenderhofweg 20,
5925 NE Venlo

Email:  boekenbeursvenlo@gmail.com
Telefonische bereikbaarheid: 077-473 80 60

RSIN: 8025.72.376

© Copyright 2019 by Stichting "Boeken Steunen Mensen" | Powered by CLIM.nl