• Stichting
  Alles over de Stichting "Boeken Steunen Mensen"
 • Beurzen
  Wij organiseren NL's grootste Boeken- en Platenbeurzen
 • Doelen
  Wij steunen particuliere ontwikkelingsprojecten
 • Inleveren
  U kunt bij ons tweedehands boeken, platen en CD's inleveren

Vandaag keren we € 57.500 uit aan donaties

1-2-2022

Vandaag keren we € 57.500 uit aan donaties

Een tijdje geleden hebben we al bekend gemaakt welke projecten we uit de vele aanvragen uitgekozen hebben, die een donatie mogen ontvangen van Boeken Steunen Mensen.
Vorige week hebben deze ‘doelen’ tijdens een Zoombijeenkomst hun plannen gepresenteerd aan een grote groep vrijwilligers van onze stichting.

Stichting Meraih Bintang is sinds de tsunami van 2006 in Pangandaran Indonesië werkzaam, en richt zich met name op de kansarme kinderen aldaar. Met onze bijdrage van € 7.500 willen zij het  interieur van de door hen gebouwde lagere school bekostigen.
Ook maken ze een tijdelijke voedselbank mogelijk, organiseren ze naschoolse opvang en beheren ze een studiefonds. Educatie en verbetering van leefomstandigheden staan centraal.

Stichting Dipa krijgt € 20.000 van Boeken Steunen Mensen. Zij opereren sinds 2018 op het platteland van Nepal, in Dhading-Besi. Hun doelgroep is gehandicapte kinderen en jong volwassenen in de leeftijd van 10 tot 28 jaar. Voor hen bouwen ze een tehuis en tevens school.
Voor de initiatiefnemers is dit een levensproject geworden. Zij willen de wereld een klein stukje beter maken, door te zorgen dat de kinderen daar een stabielere toekomst en een schonere hygiënische omgeving krijgen.

Stichting Bright Future for Children is in Abéné in Zuid-Senegal een school aan het bouwen. Dit initiatief is ontstaan tijdens een familiebezoek in 2003 aan het gebied. In 2008 kwam het eerste project van de grond en in 2019 is de stichting opgericht. Ze willen de levensomstandigheden van kinderen verbeteren door zich primair te richten op onderwijs. Bijna elk jaar worden er op deze manier een paar klaslokalen bijgebouwd. Onze bijdrage voor dit mooie project is € 7.500.

Stichting Kinderen van de Zon is blij met onze donatie van € 22.500. Zij ondersteunen organisaties die zich inzetten voor kansarme kinderen in Ayacucho en Arequipa, Peru. Zelfstandigheid en zelfredzaamheid zijn kernwoorden in hun aanpak. Ze zorgen bijvoorbeeld dat gezinnen een watertank krijgen, regelen voedselpakketten en ze schaffen mobiele telefoons aan voor kinderen, zodat zij in dit coronatijdperk toch online onderwijs kunnen volgen. Ook bieden ze psychsociale ondersteuning en hebben ze vakopleidingen in hun programma.


 

NieuwsStichting "Boeken Steunen Mensen"
Secretariaat Boekenderhofweg 20,
5925 NE Venlo

Email:  boekenbeursvenlo@gmail.com
Telefonische bereikbaarheid: 077-473 80 60

IBAN: NL 94 RABO 0117 7223 16

RSIN: 8025.72.376

© Copyright 2022 by Stichting "Boeken Steunen Mensen" | Powered by CLIM.nl