• Stichting
  Alles over de Stichting "Boeken Steunen Mensen"
 • Beurzen
  Wij organiseren NL's grootste Boeken- en Platenbeurzen
 • Doelen
  Wij steunen particuliere ontwikkelingsprojecten
 • Inleveren
  U kunt bij ons tweedehands boeken, platen en CD's inleveren

Beleidsplan

Door middel van inzameling en doorverkoop van tweedehands boeken en platen probeert Stichting Boeken Steunen Mensen haar doelstellingen te bereiken.

Het inzamelen van tweedehands boeken en platen door de vrijwilligers vindt voornamelijk plaats bij particulieren die bijvoorbeeld gaan verhuizen of hun zolder opruimen. Dit alles in en om Venlo, globaal binnen een straal van circa 100 kilometer. Nadat de boeken en platen zijn opgehaald worden ze gesorteerd, gerubriceerd en bekijken wij in hoeverre ze nog geschikt zijn voor de verkoop. Indien nodig worden kleine reparaties uitgevoerd; denk aan het bijwerken van de platenhoezen of het verstevigen van de banden van een boek.

Jaarlijks proberen wij zoveel mogelijk van de ingezamelde en gesorteerde boeken en platen te verkopen op een grote tweedehands boeken- en platenbeurs. De boeken die niet meer geschikt zijn voor de verkoop worden aan de oud- papierhandel aangeboden.

Met de opbrengsten van de verkoop van boeken en platen tijdens de beurs, het oud papier en onze internet webshops steunen wij ieder jaar meerdere grote en kleine projecten. De projecten hebben voornamelijk betrekking op kansarme kinderen en jongeren. Hierbij kunt u denken aan het inrichten van een timmerwerkplaats, een naaiatelier maar ook aan het bouwen van een school en/of de aanleg van sanitaire voorzieningen.

Bij de keuze van de projecten gaan wij zo veel mogelijk uit van het principe "geef ze een hengel en leer ze vissen".

Beloningsbeleid

De leden van het bestuur en de vrijwilligers van de stichting ontvangen voor de uitoefening van hun functie geen beloning. Wel hebben zij recht op een vergoeding van de redelijkerwijs gemaakte kosten tijdens de uitoefening van hun functie. Er wordt geen gebruik gemaakt van betaalde krachten.                                   

Financiële verantwoording

Voor een specificatie van de door ons behaalde opbrengsten verwijzen wij naar de opstelling van onze exploitatierekening.

Klik voor ANBI verslag

Klik hier voor de jaarrekening 2022-2023

Klik hier voor jaarverslag 2022-2023


 

 

 

 

 

 

Over Stichting "Boeken Steunen Mensen"

De stichting werd officieel opgericht door Vincentiusvereniging Venlo en Rotaryclub Venlo - Maas en Peel.

                                            

De Stichting is een vrijwilligersorganisatie die fondsen werft voor het verlenen van financiële hulp en steun aan particuliere ontwikkelingsprojecten, waarbij de aandacht in het bijzonder gericht is op projecten met betrekking tot kansarme kinderen en jongeren in de derde wereld.

Door middel van het inzamelen en verkopen van boeken, grammofoonplaten, cd's, dvd's en audioapparatuur (radio's, cd-spelers, platenspelers e.d.), puzzels en spellen, hebben wij de afgelopen 35 jaar van ons bestaan al bijna anderhalf miljoen euro bijeengebracht ten behoeve van vele projecten in meer dan 25 landen.

Onze stichting is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41064290.

Zie voor een beeld van ons werk deze documentaire:

Stichtingsbestuur

Voorzitter: De heer J.E. (Bill) Steenks

Vice-voorzitter: De heer H.B.M. (Harry) van Heijst

Secretaris: De heer G.P.L. (Geert) Hendrikx

2e Secretaris: De heer F.C.M. (Frank) Lony

Penningmeester: Mevrouw W. (Wilma) Haak

Wij zijn erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling. Schenken aan onze Stichting levert u fiscaal voordeel op! Benader ons indien u hierover meer wilt weten.

   

 

 

 Stichting "Boeken Steunen Mensen"
Secretariaat Boekenderhofweg 20,
5925 NE Venlo

Email:  boekenbeursvenlo@gmail.com
Telefonische bereikbaarheid: 077-473 80 60

IBAN: NL 94 RABO 0117 7223 16

RSIN: 8025.72.376

© Copyright 2024 by Stichting "Boeken Steunen Mensen" | Powered by CLIM.nl