• Stichting
  Alles over de Stichting "Boeken Steunen Mensen"
 • Beurzen
  Wij organiseren NL's grootste Boeken- en Platenbeurzen
 • Doelen
  Wij steunen particuliere ontwikkelingsprojecten
 • Inleveren
  U kunt bij ons tweedehands boeken, platen en CD's inleveren

Gelukkig dankzij de Boekenbeurs

20-12-2017

Gelukkig dankzij de Boekenbeurs

Vele duizenden boeken- en platenliefhebbers een mooie dag bezorgen en ook nog eens vele duizenden euro’s overmaken naar drie goede doelen. Mensen gelukkig maken, dat is wat de Stichting Boeken Steunen Mensen, de Vincentiusvereniging Venlo en de Rotary Venlo, Maas en Peel elk jaar voor elkaar krijgen door de organisatie van de driedaagse Boekenbeurs in het Blariacumcollege te Blerick.

Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 januari 2018 wordt die Boekenbeurs voor de 32ste keer gehouden. De pallets met meer dan honderdduizend boeken, twintigduizend elpees, cd’s en video’s en met muziekapparatuur staan al weer klaar voor vervoer naar Blerick. Met dat enorme aanbod is de Boekenbeurs meteen de grootste van Zuid-Nederland. Geen wonder dus dat boeken- en platenliefhebbers uit het hele land dat weekeinde in hun agenda hebben afgeblokt en naar Blerick afreizen. Sommige nemen zelfs een hotel in de buurt.

Het boeken- en platenaanbod op de beurs is heel divers, van Nederlandse literatuur tot streekromans, van theologie tot erotica, van boekenweekgeschenken tot Limburgensia, van reisboeken tot science fiction, van blues cd’s tot bladmuziek en van platenspelers tot boeken over pophelden. Ze zijn in de grote hal en de lokalen van het Blariacumcollege verdeeld over achttien hoofd- en tachtig sub-rubrieken. Rond de stands verdringen zich elk jaar opnieuw de vele liefhebbers. Ofwel heel gericht op zoek naar dat ene boek of die ene cd die nog ontbreekt in hun collectie ofwel om gewoon eens lekker te grasduinen in het ongekende aanbod. Vaststaat dat velen van hen met volle draagtassen tevreden naar huis gaan.

Content zijn telkens ook de drie uitverkoren goede doelen, die elk zo’n 20.000 euro van de opbrengst krijgen. Gemiddeld kopen de boeken- en platenfans jaarlijks voor zo’n 65.000 euro. In 2018 delen de stichting Un Abrazo para los Amigos uit Banholt, de stichting Dare2Care uit Horst en het project De Wensboom van de Rotary Venlo, Peel en Maas in de opbrengst. Daarmee worden respectievelijk het opknappen van een peuter- en kleuterschool in de Argentijnse plaats Azul, de bouw van een nieuwe school in de Ghanese plaats Mankranso en de wensen van mensen uit de regio Venlo voor andere mensen uit de streek mede mogelijk gemaakt.

Dat kan allemaal niet zonder de inzet van honderden vrijwilligers en de bijdrages van vele tientallen sponsoren. Alleen al tijdens de beursdagen in januari zijn zo’n tweehonderd mensen belangeloos actief. Daar komen de veertig mannen en vrouwen nog bij die het hele jaar door actief zijn in het bijeenbrengen van het boeken- en platenaanbod en het selecteren daarvan. Bovendien zijn er nog vele anderen die zich pro deo inzetten voor de organisatie en de logistiek. Want er komt heel wat bij kijken voordat de boeken- en platenliefhebbers en de goede doelen gelukkig gemaakt kunnen worden.

NieuwsStichting "Boeken Steunen Mensen"
Postbus 7844
5995 ZG Kessel

Email:  boekenbeursvenlo@gmail.com
Telefonische bereikbaarheid: 077-473 80 60

RSIN: 8025.72.376

© Copyright 2018 by Stichting "Boeken Steunen Mensen" | Powered by CLIM.nl