• Stichting
  Alles over de Stichting "Boeken Steunen Mensen"
 • Beurzen
  Wij organiseren NL's grootste Boeken- en Platenbeurzen
 • Doelen
  Wij steunen particuliere ontwikkelingsprojecten
 • Inleveren
  U kunt bij ons tweedehands boeken, platen en CD's inleveren

Persbericht

31-12-2019

PERSBERICHT

Grootste goede doelen boekenbeurs van Nederland in Blerick
Drinkwater, logeerhuis en auto dankzij boeken- en platenliefhebbers.

Financieel helpen bij de aanschaf van een tweedehands fourwheeldrive-auto voor een project in het Afrikaanse land Burkina Faso, bij het bieden van schoon drinkwater aan de inwoners van het plaatsje Barangay Lumbanga op de Filipijnen en bij het opzetten van een winkel en logeeraccommodatie in het dorp Mesir op het Indonesische eiland Flores.

Dat is wat de Venlose Stichting Boeken Steunen Mensen vooral gaat doen met de opbrengst Nederlands grootste goede doelen boekenbeurs in het Blerickse Blariacumcollege. Een beurs die op 3, 4 en 5 januari 2020 weer plaatsvindt. Hoewel de opbrengst daarvan nog niet vaststaat, is er toch al zekerheid over de bedragen die worden toegekend. De organisatie is in handen van de Vincentiusvereniging en de Rotary Venlo Maas en Peel. Bij de drie genoemde projecten, die samen 55.000 euro krijgen, blijft het niet. Er gaat in totaal nog eens 17.650 euro naar acht andere organisaties die met name in ontwikkelingslanden actief zijn.

De Stichting Boeken Steunen Mensen doneert de opbrengst van de boekenbeurs al sinds jaar aan dag aan goede doelen. Heel specifiek aan organisaties die projecten opzetten ter verbetering van het leven van kinderen en jongeren in de Derde Wereld. Organisaties die bovendien vanuit de regio rond Venlo zijn opgezet en worden geleid.

De keus is dit jaar bijvoorbeeld gevallen op een project van de Venlonaren Fons en Liesbeth Schobbers. Zij reisden in 2003 naar het Indonesische eiland Flores en ontmoeten daar de toen 18-jarige Kamil, een jongen die graag wilde gaan studeren. Ze besloten die studie mogelijk te maken en bezochten hem vervolgens een paar jaar later in zijn dorpje Mesir. Daar schrokken ze zo van de leefomstandigheden van de mensen, dat ze de Stichting Vrienden van Rupingh oprichten en daarmee voor waterleiding en toiletten in Kamils dorp zorgden.

Er volgden nog meer initiatieven, zoals het opzetten van een school. Ook bleven ze Kamil ondersteunen, die zelf het plan had voor een winkel en een logeerhuis. Om zo niet alleen financieel zelfstandig te kunnen worden, maar ook het dorp een toeristische en dus economische impuls te geven. Voor zijn plan werkelijkheid kon worden overleed Kamil echter plotseling. Het echtpaar Schobbers probeert echter zijn droom alsnog te verwezenlijken. Een streven dat door de Stichting Boeken Steunen Mensen met 20.000 euro wordt ondersteund. Dit alles mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van de duizenden boeken en platenliefhebbers

De hele opbrengst van de beurs gaat naar goede doelen. De vrijwilligers van de Boeken- en Platenbeurs hebben al zo’n anderhalf miljoen euro bijeengebracht voor vele projecten in verschillende landen. De opbrengst van de aankomende beurs gaat naar de volgende drie grote projecten;

 • Stichting Hulp voor anderen. Waterproject in Lumbangan Filipijnen
 • Stichting Kinderhulp Burkino Faso
 • Stichting Rupingh Flores voor een armoede project in Lembor Indonesië  

 

NieuwsStichting "Boeken Steunen Mensen"
Secretariaat Boekenderhofweg 20,
5925 NE Venlo

Email:  boekenbeursvenlo@gmail.com
Telefonische bereikbaarheid: 077-473 80 60

RSIN: 8025.72.376

© Copyright 2020 by Stichting "Boeken Steunen Mensen" | Powered by CLIM.nl