• Stichting
  Alles over de Stichting "Boeken Steunen Mensen"
 • Beurzen
  Wij organiseren NL's grootste Boeken- en Platenbeurzen
 • Doelen
  Wij steunen particuliere ontwikkelingsprojecten
 • Inleveren
  U kunt bij ons tweedehands boeken, platen en CD's inleveren

Persbericht: De boekenbeurs komt naar je toe

8-1-2021

De boekenbeurs komt naar je toe

Een bezoek aan de boeken- en platenbeurs van de Stichting Boeken Steunen Mensen, die normaliter in de eerste weken van januari wordt gehouden, zit er dit jaar vanwege Corona uiteraard niet in. Maar geen nood, want de beurs komt naar de boekenliefhebbers toe.

“Hoewel we net als andere jaren weer zo’n 120.000 boeken en platen bijeen hebben, is er begrijpelijkerwijs geen beurs”, licht secretaris Geert Hendrikx toe. “Dat vinden we doodzonde, want daardoor kunnen we ook geen geld inzamelen voor goede doelen, wat toch onze intentie is. We hebben als bestuur daarom naar andere wegen gezocht om boeken te verkopen. Die hebben we gevonden in een speciale website, twee pop-up-winkels en de vrijdagmarkt in Blerick. In eerste instantie houden we het bij boeken, later als het goed loopt gaan we ook tweedehands platen verkopen.”

Boeken Steunen Mensen begint met het verkopen van boeken via internet. Hendrikx verwacht dat binnen een paar weken de eerste exemplaren op de speciale website staan. Studenten van de Fontys-hogeschool in Venlo maken deze website en helpen met de marketing strategie. De stichting heeft acht vrijwilligers gevonden om de gegevens van de boeken in te voeren. Het streven is om uiteindelijk zo’n 20.000 tot 30.000 exemplaren op deze wijze aan te bieden. “De prijs van de boeken ligt wel iets hoger dan de bezoekers van de beurs gewend zijn”, tekent de secretaris erbij aan. “Normaal gaan de meeste boeken voor één, twee of drie euro weg, maar dat kan nu niet. Alleen al door de verzendkosten die er mee gepaard gaan. We streven ernaar om evengoed de goedkoopste aanbieder te zijn.”

Zodra Corona het weer toelaat, start daarnaast de boekenverkoop in twee pop-up-winkels aan de Kloosterstraat in Blerick. Hendrikx: “Met dank aan een kleine vastgoedondernemer die ons daar steunt, kunnen we heel snel de winkels inrichten en voor de verkoop geschikt maken. Daar bieden we vooral boeken aan uit de zes op de beurs meest populaire rubrieken. Als het een beetje gaat lopen, breiden we uit naar andere winkels en de vrijdagse markt. In een later stadium zouden we dan ook voor de platenverkoop een pop-up winkel in Venlo kunnen opstarten”

Het bestuur van Boeken Steunen Mensen had de beurs makkelijk een jaar kunnen doorschuiven. “Dat wilden we echter niet”, stelt Hendrikx, “vooral natuurlijk vanwege de opbrengst voor de goede doelen, maar ook vanwege het enorme aanbod dat ondanks Corona maar door blijft gaan en dat we ook niet willen weigeren en omdat anders het werk van onze vele vrijwilligers geen resultaat zou hebben.”

Als zoals gehoopt Corona tegen de zomer is uitgewoed en het leven weer een beetje normaal wordt, kunnen we in het najaar zelfs een extra beurs gaan houden. Die dan een maand of vier later gevolgd wordt door onze reguliere januaribeurs.

NieuwsStichting "Boeken Steunen Mensen"
Secretariaat Boekenderhofweg 20,
5925 NE Venlo

Email:  boekenbeursvenlo@gmail.com
Telefonische bereikbaarheid: 077-473 80 60

RSIN: 8025.72.376

© Copyright 2021 by Stichting "Boeken Steunen Mensen" | Powered by CLIM.nl