• Stichting
  Alles over de Stichting "Boeken Steunen Mensen"
 • Beurzen
  Wij organiseren NL's grootste Boeken- en Platenbeurzen
 • Doelen
  Wij steunen particuliere ontwikkelingsprojecten
 • Inleveren
  U kunt bij ons tweedehands boeken, platen en CD's inleveren

Boekenbeurs Venlo doet goede zaken met online verkoop vanuit een overvolle opslagloods

18-5-2021

Uit De Limburger:

Boeken Steunen Mensen maakt van de nood een deugd. Om toch iets voor het goede doel te kunnen doen, komt de stichting in plaats van de afgelaste boekenbeurs met een webshop.

De boekenbeurs komt naar je toe dit jaar! De organisatie had er voor kunnen kiezen om een jaar over te slaan, maar wil niet voorbijgaan aan het doel waarvoor Boeken Steunen Mensen in 1987 is opgericht. Hulp aan de behoeftige medemens is het oogmerk. En die is ook – of juist – in een coronajaar hard nodig. „Geen beurs betekent ook geen geld voor de goede doelen die we elk jaar steunen met een donatie”, weet secretaris Geert Hendrikx. „Dat konden we echt niet over ons hart krijgen.”

Overstelpt

Daarnaast zat de stichting met een levensgroot logistiek probleem. „Je kon wel merken dat mensen massaal thuis aan het opruimen sloegen en daarbij ook flink de bezem door de boekenkast haalden. We zijn het afgelopen jaar werkelijk overstelpt met tweedehands boeken en platen”, zegt Hendrikx. „De loodsen in Steyl zijn tot de nok gevuld. Er staan 270 pallets met 5400 dozen te wachten tot het sorteren wordt hervat. Het werk stapelt zich letterlijk op.”

Hendrikx spreekt van een vreselijke patstelling, die met twee nieuwe initiatieven werd doorbroken. In januari werd de komst van twee pop-up winkels en een webshop aangekondigd. De inrichting van één of meer tijdelijke verkooppunten laat nog op zich wachten. „Dat kan pas als de winkels weer volledig open mogen. ”De stichting heeft hiervoor twee leegstaande panden aan de Kloosterstraat in Blerick op het oog.

Reclamecampagne

De digitale winkel is wel al open en doet goede zaken. „Duizenden boeken zijn al online gezet en iedere dag komen er tientallen titels bij. Het uitzoeken en invoeren van alle gegevens die nodig zijn om boeken via internet aan te kunnen bieden, is echt monnikenwerk. Tientallen vrijwilligers zijn daar dagelijks mee bezig.” Dat de kassa steeds vaker rinkelt, is mede te danken aan studenten van Fontys. Zij ontwikkelden een heuse marketing strategie. „Er gaat een wereld voor ons open”, glimlacht Hendrikx. „Van Instagram tot influencers, alle middelen worden ingezet om reclame te maken voor onze online shop bij boekwinkeltjes.nl en bol.com.”

Beurs in najaar?

De eerste resultaten zijn zo veelbelovend, dat de stichting verwacht ook dit jaar een mooie donatie aan mensen in nood te kunnen doen. „En zelfs als de webshop nog beter gaat draaien, blijven er meer dan genoeg boeken over voor een nieuwe beurs. Misschien na de zomer al, en anders weer gewoon in het eerste weekend van het nieuwe jaar.”

De link naar de webshops is te vinden op www.boekenbeursvenlo.com.

 

NieuwsStichting "Boeken Steunen Mensen"
Secretariaat Boekenderhofweg 20,
5925 NE Venlo

Email:  boekenbeursvenlo@gmail.com
Telefonische bereikbaarheid: 077-473 80 60

RSIN: 8025.72.376

© Copyright 2022 by Stichting "Boeken Steunen Mensen" | Powered by CLIM.nl