• Stichting
  Alles over de Stichting "Boeken Steunen Mensen"
 • Beurzen
  Wij organiseren NL's grootste Boeken- en Platenbeurzen
 • Doelen
  Wij steunen particuliere ontwikkelingsprojecten
 • Inleveren
  U kunt bij ons tweedehands boeken, platen en CD's inleveren

Persbericht: Muziekbeurs op solotour

25-10-2021

Boeken Steunen Mensen houdt eind oktober voor het eerst een muziekbeurs. De organisatie koppelt de verkoop van cd’s, elpees, singles, muziekvideo’s, muziekboeken, bladmuziek en apparatuur bij wijze van proef los van de reguliere boeken- en platenbeurs die altijd begin januari wordt gehouden.

Aanleiding voor de scheiding tussen boeken en muziek is volgens secretaris Geert Hendrikx vooral de coronapandemie. “We willen de bezoekers zo veilig mogelijk kunnen ontvangen en willen door het uit elkaar halen van de boeken en de muziek ruimte scheppen. Bovendien kunnen we met deze wat kleinere beurs het toelatingsbeleid voor de bezoekers testen. We proberen dat zo goed mogelijk volgens de regels te doen en werken dan ook met de corona-check QR-code en een geldig identiteitsbewijs.”

Een bijkomend voordeel van een solo muziekbeurs is dat nu alle onderdelen daarvan veel meer de ruimte krijgen dan bij een gecombineerde beurs. Hendrikx: “We hebben nu de hele hal van het Blariacumcollege ter beschikking, terwijl we normaal voor de muziek een beperkte ruimte hebben. Dus kunnen we mooi uitpakken met ons aanbod van 30.000 cd’s, elpees en singles!

Het bestuur van Boeken Steunen Mensen is heel benieuwd hoe de muziekbeurs gaat lopen. “We hopen op veel bezoekers en kopers, want dat betekent een mooie opbrengst voor de goede doelen. En misschien wordt de scheiding tussen boeken en muziek dan wel definitief”, stelt Hendrikx, “en wordt er in januari geen muziek meer aangeboden en krijgen de boeken meer ruimte. Maar als het tegenvalt, bieden we in januari weer muziek aan.”

Het muziekaanbod is zoals vermeld enorm. Echte uitschieters zitten er dit keer niet bij, wel worden er zo’n duizend erg gewilde en gezochte cd’s en elpees aangeboden voor prijzen tussen de 20 en 100 euro. Ook het aanbod tweedehands en geheel opgeknapte muziekapparatuur is enorm. Alle reden dus om zaterdag 30 en zondag 31 oktober tussen 11.00 en 16.30 uur de muziekbeurs in het Blerickse Blariacumcollege te bezoeken. De entree is gratis.

De boekenbeurs staat vooralsnog gepland op 7, 8 & 9 januari 2022. Op deze beurs zullen - zoals het er nu uitziet - enkel boeken worden verkocht.

Voor nu kunnen liefhebbers veel boeken van de organisatie online vinden via de platformen

 https://bit.ly/boekenbeurs_boekwinkeltjes en https://bit.ly/bol_boekenbeurs.

 

NieuwsStichting "Boeken Steunen Mensen"
Secretariaat Boekenderhofweg 20,
5925 NE Venlo

Email:  boekenbeursvenlo@gmail.com
Telefonische bereikbaarheid: 077-473 80 60

IBAN: NL 94 RABO 0117 7223 16

RSIN: 8025.72.376

© Copyright 2022 by Stichting "Boeken Steunen Mensen" | Powered by CLIM.nl